Jarní plátek s holandskou omáčkou a chřestem

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Jarní plátek s holandskou omáčkou a chřestem

Ingredience

  • kuřecí prsa ze Zlatého kuřete
  • ghí nebo olivový olej
  • zelený chřest
  • 3 žloutky
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • 1 lžička plnotučné nebo 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • pár kapek citronové šťávy podle chuti

Příprava

Kuřecí prsa mírně osolte a opepřete. Ná pánvy nebo grilu kuřecí prsa opečte z obou stran na ghí nebo olivovém oleji. Můžete je pro lepší propečení podélně rozkrojit.

Spodní část chřestu odkrojte a zbylé dvě třetiny oškrábejte. Poté je 2 minuty povařte v osolené vodě a ihned schlaďte v ledové vodě. 

Misku s žloutkama, dvěmi lžícemi vody, hořčicí a solí postvte do vodní lázně na velmi mírný plamen a šlehejte 3-5 minut. Poté postupně zašlehávejte na kousky nakrájené máslo. Dochuťte solí a citrónovou šťávou.

Podávejte omáčku teplou.

Objednávkové centrum