Jarní plátek s holandskou omáčkou a chřestem
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- kuřecí prsa ze Zlatého kuřete
- ghí nebo olivový olej
- zelený chřest
- 3 žloutky
- 100 g másla
- špetka soli
- 1 lžička plnotučné nebo 1/2 lžičky dijonské hořčice
- pár kapek citronové šťávy podle chuti
Příprava
Kuřecí prsa mírně osolte a opepřete. Ná pánvy nebo grilu kuřecí prsa opečte z obou stran na ghí nebo olivovém oleji. Můžete je pro lepší propečení podélně rozkrojit.
Spodní část chřestu odkrojte a zbylé dvě třetiny oškrábejte. Poté je 2 minuty povařte v osolené vodě a ihned schlaďte v ledové vodě.
Misku s žloutkama, dvěmi lžícemi vody, hořčicí a solí postvte do vodní lázně na velmi mírný plamen a šlehejte 3-5 minut. Poté postupně zašlehávejte na kousky nakrájené máslo. Dochuťte solí a citrónovou šťávou.
Podávejte omáčku teplou.