Jarní kuřecí prsíčka s nádivkou
-
Doba přípravy
- Hodina a více
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd

Ingredience
Na nádivku:
5 rohlíků
160 ml mléka
3 vejce
1 lžičku soli
½ lžičky čerstvě mletého pepře
1 hrst čerstvých bylinek podle chuti (například pažitka, plochá petržel, medvědí česnek, kopřiva)
40 g másla
Na kuře:
1 celé Zlaté kuře
sůl podle chuti
50 g másla
Na přílohu:
700 g malých brambor
60 g másla (na potření i opékání)
200 g hrášku
150 g cherry rajčat
200 g baby mrkve
1 lžičku soli
Příprava
Na nádivku si nakrájíme den staré rohlíky na malé kousky a krátce je opečeme v rozpálené troubě. V mléce rozmícháme vejce, sůl a pepř. Opečené rohlíky pak namočíme do mléka s vejci, vmícháme bylinky nasekané nadrobno a směsí naplníme vnitřek omytého kuřete. Zbylou nádivku pak naplníme do máslem vymazaných zapékacích formiček. Celé kuře osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Kuře přendáme do pekáčku, podlijeme asi 80 ml vody a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 80 minut podle velikosti kuřete. Během pečení kuře potíráme výpekem. Po 30 minutách pečení přidáme do pekáčku ke kuřeti rozpůlené brambory potřené máslem a posypané solí. Společně pečeme asi 50 minut. Před koncem pečení vložíme do trouby také zapékací misky s nádivkou a dopékáme asi 15 minut společně dozlatova. Mezitím si na zbylém rozehřátém másle zlehka opečeme hrášek, cherry rajčátka a oloupanou a rozpůlenou baby mrkvičku. Osolíme. Po upečení kuře naporcujeme. Prsa nakrájíme na tenké plátky, ozdobíme například čerstvým rozmarýnem a podáváme s opečenou zeleninou a nádivkou.
Doba přípravy asi: 120 minut