Horní stehenní řízek se zelenými fazolovými lusky
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
1 balení kuřecích horních stehenních řízků bez kůže značky Vodňanské kuře
400 g lusků mladých zelených fazolek
200 g slaniny
1 středně velká cibule
kysaná smetana
pažitka nebo petřželka
1 stroužek oloupaného prolisovaného česneku
sůl, pepř dle chuti
Příprava
Kuřecí steaky lehce naklepeme, osolíme a opepříme dle chuti. Kuřecí steaky dáme na rozpálenou pánev a orestujeme cca 3 – 4 minuty z obou dvou stran, s kapkou oleje. Pánev nevymýváme, necháme si ji stranou pro další smažení.
Z lusků odstraníme konečky a spaříme ve vroucí vodě. A připravíme si slaninu a cibulku, které pokrájíme na malé kostičky. Kostičky slaniny dáme na pánev, ve které jsme smažili kuřecí plátky, slaninu necháme zlehka restovat a přidáme na kostičky pokrájenou cibuli, a společně restujeme další 4 minuty, až cibule získá zlatavou barvu. Před koncem smažení přidáme prolisovaný česnek a přimícháme spařené fazolky.
Na talíř servírujeme plátky masa, k nim přidáme hromádku spařených lusků, se smaženou cibulkou a slaninou a na konec dozdobíme kopečky zakysané smetany, kterou si smícháme v malé mističce s drobně pokrájenými bylinkami.
Kuřecí steak na fazolkách podáváme s opékanými bramborami nebo bylinkovými brambory.