Gulášová polévka z kuřecích jater
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
- Polévka
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
cca 500 g kuřecích jater
1 cibule
4 stroužky česneku
2 střední brambory
3 lžíce mleté sladké papriky
2 lžičky majoránky
1 lžička drceného kmínu
1 lžička gulášového kořen
í 4 lžíce hladké mouky
1,5 l kuřecího vývaru nebo vody
0,5 lžičky soli
pepř
Příprava
Kuřecí játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a zaprášíme hladkou moukou. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme ji nadrobno a restujeme v hrnci do hněda. Když je cibule opečená, přidáme moukou poprášená kuřecí játra a cca 5 minut je opékáme. Přidáme mletou červenou papriku a necháme ji zpěnit. Přidáme gulášové koření, brambory, drcený kmín, sůl, zalijeme vývarem (vodou) a přivedeme k varu. Vaříme dokud nejsou játra a brambory měkké. Chvilku před koncem vaření přidáme majoránku a prolisovaný česnek.