Guláš z kachních žaludků
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kachní maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- Polévka
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
cca 600 g kachních žaludků
2 cibule 4 stroužky česneku
140g rajčatového protlaku
2 lžíce mleté sladké papriky
2 lžičky majoránky
1 lžička drceného kmínu
4 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
Příprava
Kachní žaludky očistíme, nakrájíme na 1/3, zalijeme 1,5 litrem vody a necháme cca 2 hodiny vařit, dokud nejsou žaludky měkké. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a restujeme v hrnci do hněda, poté zalijeme cca 50 ml vody, necháme vodu odpařit a znovu cibuli restujeme do hněda. Toto zopakujeme celkem 3x. Když je cibule opečená, přidáme rajčatový protlak a necháme ho zarestovat. Na základ nasypeme sladkou mletou papriku, krátce restujeme a poté zalijeme přecezeným vývarem z žaludků. Do hrnce přidáme drcený kmín, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Mezitím si rozmícháme v cca 100 ml vody hladkou moukou, kterou omáčku zahustíme. Vaříme dalších 15 minut. 2 minuty před koncem vaření přidáme majoránku a vařené kachní žaludky.