Grilovaná kuřecí prsíčka s chřestem

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Grilovaná kuřecí prsíčka s chřestem

Ingredience

 

 

  • 2 – 3 lžíce olivového oleje
  • 4 ks  prsní nebo stehenní řízky značky Vodňanské kuře
  • sůl a pepř
  • 150g zeleného chřestu,
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu

Příprava

 

Nejprve si předehřejeme  troubu na 200 °C. Na pánev nalejeme olivový olej a rozpálíme jej na středně-vysokou teplotu. Kuřecí řízečky osolíme a opepříme dle chuti. Nejprve položíme na olej kuřecí řízečky horní stranou dolů a pečeme je, dokud nebudou mít zlatavou barvu, cca 8 až 10 minut. Jakmile budou z této strany hotové, odložíme si je na talíř. Mezitím si zelený chřest na spodním konci zařízneme a vložíme na chvíli do studené vody. Poté ho dáme krátce vařit do osolené vody. Vařte ho jen krátce, cca 2 minut a  na velmi mírném ohni. Chřest slijeme, necháme okapat a zlehka orestujeme s tymiánem na pánvi , restujeme cca 2 minuty. Všechny suroviny promícháme, vložíme do připraveného pekáčku a  pečeme v troubě cca  15 - 20 minut. Kuřecí prsíčka s chřestem posypeme tymiánem a  ozdobíme lístky rukoly, nebo můžeme na závěr přelít holandskou omáčkou, která se k tomuto jídlu velice hodí. 

Podáváme s opečeným bramborem nebo kuskusem.

Přejeme dobrou chuť!

 

Objednávkové centrum