Grilovaná kuřecí prsíčka s chřestem
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 2 – 3 lžíce olivového oleje
- 4 ks prsní nebo stehenní řízky značky Vodňanské kuře
- sůl a pepř
- 150g zeleného chřestu,
- 1 lžíce čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu
Příprava
Nejprve si předehřejeme troubu na 200 °C. Na pánev nalejeme olivový olej a rozpálíme jej na středně-vysokou teplotu. Kuřecí řízečky osolíme a opepříme dle chuti. Nejprve položíme na olej kuřecí řízečky horní stranou dolů a pečeme je, dokud nebudou mít zlatavou barvu, cca 8 až 10 minut. Jakmile budou z této strany hotové, odložíme si je na talíř. Mezitím si zelený chřest na spodním konci zařízneme a vložíme na chvíli do studené vody. Poté ho dáme krátce vařit do osolené vody. Vařte ho jen krátce, cca 2 minut a na velmi mírném ohni. Chřest slijeme, necháme okapat a zlehka orestujeme s tymiánem na pánvi , restujeme cca 2 minuty. Všechny suroviny promícháme, vložíme do připraveného pekáčku a pečeme v troubě cca 15 - 20 minut. Kuřecí prsíčka s chřestem posypeme tymiánem a ozdobíme lístky rukoly, nebo můžeme na závěr přelít holandskou omáčkou, která se k tomuto jídlu velice hodí.
Podáváme s opečeným bramborem nebo kuskusem.
Přejeme dobrou chuť!