Grilovaná kuřecí prsíčka marinovaná s limetkou a zázvorem, domácí rajčatová salsa
-
Doba přípravy
- Do 60 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
Na kuřecí prsa:
- 600–800 g Kuřecích prsou, zn. Vodňanské kuře,
- 1,5 cm kořene čerstvého zázvoru,
- 1 limetka,
- 1 stonek koriandru,
- 1 PL hnědého cukru,
- 4 PL rostlinného oleje,
- cukr a sůl na dochucení
Na rajčatovou salsu:
- 400 g rajčat,
- 100 g červené cibule,
- 2 stroužky česneku,
- 2 PL sekané petrželky,
- 1 chilli paprička,
- kůra z 1 citrónu,
- šťáva z 1 citrónu,
- sůl
Příprava
Kuřecí prsa: Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme.
Do mísy dáme nakrájenou limetku na tenké plátky, přidáme olej, nastrouhaný kořen zázvoru, sekaný koriandr, cukr a sůl. Vše promícháme a do vzniklé marinády přidáme kuřecí prsa. Vše dáme marinovat na 2 hodiny do lednice. Po 1 hodině maso v marinádě otočíme. Před grilováním si marinádu setřeme o hranu nádoby, aby se zázvor nepřepaloval, a grilujeme.
Rajčatová salsa: Z rajčat vykrojíme tvrdou část od stopky a na vrchu nakrojíme křížek. Na 20 vteřin je ponoříme do vroucí vody a ihned vychladíme v ledové vodě, abychom zbavili rajčata slupky. Po té je nakrájíme na malé kostičky, přidáme nadrobno krájenou červenou cibuli, nasekaný česnek s koriandrem
a chilli papričkou. Nastrouháme citrónovou kůru a přidáme ji společně s citrónovou
šťávou. Vše promícháme a dochutíme solí.
Podáváme s kouskem bílého pečiva.