Grilovaná kuřecí prsíčka marinovaná s limetkou a zázvorem, domácí rajčatová salsa

  • Doba přípravy
    • Do 60 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Grilovaná kuřecí prsíčka marinovaná s limetkou a zázvorem, domácí rajčatová salsa

Ingredience

Na kuřecí prsa:

  • 600–800 g Kuřecích prsou, zn. Vodňanské kuře,
  • 1,5 cm kořene čerstvého zázvoru,
  • 1 limetka,
  • 1 stonek koriandru,
  • 1 PL hnědého cukru,
  • 4 PL rostlinného oleje,
  • cukr a sůl na dochucení

 

Na rajčatovou salsu:

  • 400 g rajčat,
  • 100 g červené cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 PL sekané petrželky,
  • 1 chilli paprička,
  • kůra z 1 citrónu,
  • šťáva z 1 citrónu,
  • sůl

Příprava

Kuřecí prsa: Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme.

Do mísy dáme nakrájenou limetku na tenké plátky, přidáme olej, nastrouhaný kořen zázvoru, sekaný koriandr, cukr a sůl. Vše promícháme a do vzniklé marinády přidáme kuřecí prsa. Vše dáme marinovat na 2 hodiny do lednice. Po 1 hodině maso v marinádě otočíme. Před grilováním si marinádu setřeme o hranu nádoby, aby se zázvor nepřepaloval, a grilujeme.

Rajčatová salsa: Z rajčat vykrojíme tvrdou část od stopky a na vrchu nakrojíme křížek. Na 20 vteřin je ponoříme do vroucí vody a ihned vychladíme v ledové vodě, abychom zbavili rajčata slupky. Po té je nakrájíme na malé kostičky, přidáme nadrobno krájenou červenou cibuli, nasekaný česnek s koriandrem

a chilli papričkou. Nastrouháme citrónovou kůru a přidáme ji společně s citrónovou

šťávou. Vše promícháme a dochutíme solí.

 

Podáváme s kouskem bílého pečiva.

Objednávkové centrum