Grilovaná kachní prsa s višňovou omáčkou

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 2 porce
Grilovaná kachní prsa s višňovou omáčkou

Ingredience

  • 2 ks kachní prsa i s kůží 
  • kapka oleje
  • sůl 
  • pepř

Na omáčku

  • 50 g másla
  • 150 g višní
  • 2 dcl sladkého červeného vína
  • 1 dcl vývaru

Příprava

Kachní prsa očistíme a ostrým nožem do kůže nařežeme mřížky (opatrně, abychom neřízli do masa).  Z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpálenou grilovací pánev, s kapkou oleje, položíme kachní prsa kůží dolů a restujeme 7 minut z každé strany. Opečená prsa dáme do pekáče a necháme ještě péct 10 minut na 100°C. Mezitím si připravíme omáčku. Na menší pánvi rozpustíme máslo, přidáme višně, podlijeme vínem a vývarem. Redukujeme dokud omáčka nemá hustší konzistenci. Upečené maso vytáhneme z trouby, zabalíme do alobalu a ještě necháme 5 minut odležet. Kachní prsa nakrájejte na plátky a polijte višňovou omáčkou. Jako příloha se skvěle hodí grilovaná zelenina nebo bramborová kaše. 

Objednávkové centrum