Grilovaná kachní prsa s višňovou omáčkou
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kachní maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 2 ks kachní prsa i s kůží
- kapka oleje
- sůl
- pepř
Na omáčku
- 50 g másla
- 150 g višní
- 2 dcl sladkého červeného vína
- 1 dcl vývaru
Příprava
Kachní prsa očistíme a ostrým nožem do kůže nařežeme mřížky (opatrně, abychom neřízli do masa). Z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpálenou grilovací pánev, s kapkou oleje, položíme kachní prsa kůží dolů a restujeme 7 minut z každé strany. Opečená prsa dáme do pekáče a necháme ještě péct 10 minut na 100°C. Mezitím si připravíme omáčku. Na menší pánvi rozpustíme máslo, přidáme višně, podlijeme vínem a vývarem. Redukujeme dokud omáčka nemá hustší konzistenci. Upečené maso vytáhneme z trouby, zabalíme do alobalu a ještě necháme 5 minut odležet. Kachní prsa nakrájejte na plátky a polijte višňovou omáčkou. Jako příloha se skvěle hodí grilovaná zelenina nebo bramborová kaše.