Grilovaná kachní prsa na pomerančích
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kachní maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
2 kachní prsa
1 - 2 pomeranče
pomerančový likér
předvařené brambory se slupkou
sůl
pepř
Příprava
Kachní prsa omyjeme a osušíme. Okrájíme kůru z pomeranče (POZOR! použijeme jen horní oranžovou vrstvu, spodní vrstva kůry je hořká) a vymačkáme šťávu. Kůži nařízneme na mřížku a naložíme do šťávy a kůry, osolíme a opepříme.
Zbylou šťávu přelijeme do malého kastrůlku, zakápneme likérem a svaříme na rozpáleném grilu nebo na plotně.
Kachní prsa položíme kůži dolu na rozpálený gril. Během grilování prsa otáčíme. Předvařené brambory pokrájíme na čtvrtiny a přidáme na gril. Kachní prsa hlídáme, aby se celá nepropekla ale zůstala uvnitř růžová (poznáme podle pružení masa při zmáčknutí nebo také naříznutím).
Hotová kachní prsa nakrájíme na plátky a servírujeme s opečenými brambory a pomerančovým přelivem.