BYLINKOVÝ ŘÍZEK V ČESNEKOVÉM OLEJI

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
BYLINKOVÝ ŘÍZEK V ČESNEKOVÉM OLEJI

Ingredience

4 kusy kuřecích horních stehenních řízků, 8 stroužků česneku, 1-2 vajíčka, 250 ml smetany, strouhanka, olej na smažení, mléko, sůl, pepř, máslo, bylinky dle chuti (pažitka, petrželka, majoránka, libeček, rozmarýn atd. 

 

Příprava

Kuřecí stehenní řízky lehce naklepeme, osolíme a opeříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou, dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme řízky a vložíme do nasekaných bylinek, dle chuti smícháme se strouhankou. Strouhanku řádně přimáčkneme na maso. Klidně můžeme celou proceduru ještě jednou opakovat. Smažíme po obou stranách dozlatova na česnekovém oleji.

Česnekový olej vytvoříme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení a až je olej rozpálený, vhodíme do něj oloupané nožem rozdrcené stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a pak jej vyndáme. Každý ještě horký řízek poklademe tenkým plátkem másla, aby se na řízku krásně rozpustilo a ihned podáváme.

Podáváme s kaší, bramborem nebo chlebem.

Objednávkové centrum