Bruselské kuře
-
Doba přípravy
- Do 60 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
Ingredience
1 kuře, šalvěj
sůl
mletý pepř
50g másla
1 šálek bílého vína
1 šálek smetany
200-300g kapustiček
Nádivka:
1 kuřecí játra
2 žampiony
1 lžička másla
sůl
3 lžíce smetany
2 pokrájené žemle
50g mletého masa
2 vejce
špetka muškátového oříšku
2 lžíce krájené petrželky
Příprava
Nejprve připravíme nádivku:
Játra utřeme, žampiony nakrájíme a máslo utřeme s kostičkami žemle zvlhčenými smetanou. Vše smícháme s vejci, umletým masem, solí, kořením a petrželkou. Nádivkou naplníme kuře, osolené, opepřené a potřené špetkou drcené šalvěje. Na pekáči kuře polijeme horkým máslem, podlijeme vínem a vodou a upečeme. Mezitím v osolené vodě uvaříme kapustičky. Hotové kuře vyjmeme z pekáčku a rozdělíme na porce. Do zbylé šťávy přidáme pár lžic vody a smetanu a povaříme. Porce kuřete obložíme kapustičkami a přelijeme smetanovou šťávou.
Podáváme s dušnou rýží.