Bruselské kuře

  • Doba přípravy
    • Do 60 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
Bruselské kuře

Ingredience

1 kuře, šalvěj

sůl

mletý pepř

50g másla

1 šálek bílého vína

1 šálek smetany

200-300g kapustiček

Nádivka:

1 kuřecí játra

2 žampiony

1 lžička másla

sůl

3 lžíce smetany

2 pokrájené žemle

50g mletého masa

2 vejce

špetka muškátového oříšku

2 lžíce krájené petrželky

Příprava

Nejprve připravíme nádivku:

Játra utřeme, žampiony nakrájíme a máslo utřeme s kostičkami žemle zvlhčenými smetanou. Vše smícháme s vejci, umletým masem, solí, kořením a petrželkou. Nádivkou naplníme kuře, osolené, opepřené a potřené špetkou drcené šalvěje. Na pekáči kuře polijeme horkým máslem, podlijeme vínem a vodou a upečeme. Mezitím v osolené vodě uvaříme kapustičky. Hotové kuře vyjmeme z pekáčku a rozdělíme na porce. Do zbylé šťávy přidáme pár lžic vody a smetanu a povaříme. Porce kuřete obložíme kapustičkami a přelijeme smetanovou šťávou.

Podáváme s dušnou rýží.

Objednávkové centrum