Bramborové fajitas s kuřecí šunkou z prsních řízků
-
Doba přípravy
- Do 30 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
- Předkrm
- Sendviče
Ingredience
400 g Kuřecí šunky z prsních řízků Vodňanské kuře
6 středních oloupaných brambor
100 g ovčího sýra
2 chilli papričky
2 jarní cibulky
1 bílou cibuli
2 stroužky česneku
majoránka
olivový olej
sůl a pepř
Příprava
Oloupané brambory neoplachujeme ve vodě, ale pouze otřeme vlhkou utěrkou. Na hrubém struhadle nebo speciálním struhadle nastrouháme na tenké nudličky. Přidáme sůl, pepř a majoránku.
Pánev s nepřilnavým povrchem vytřeme olivovým olejem a rozpálíme. Lžící nandáme strouhané brambory a urovnáme na tenkou placku. Pečeme po obou stranách do křupava.
Kuřecí šunku nakrájíme na tenké nudličky. Na pánev dáme olej, na nudličky nakrájený česnek a cibuli. Krátce orestujeme, přidáme šunku a nakonec nasekanou jarní cibulku a na nudličky nakrájené chilli papričky. Osolíme a opepříme.
Placky naplníme připravenou směsí, přidáme nastrouhaný ovčí sýr, přehneme a ihned podáváme.