BBQ kuře
-
Doba přípravy
- Do 45 minut
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- Vodňanské kuře o váze 1,5 kg
- 2 lžičky citronové kůry
- oreganové lístky
- 2 lžičky olivového oleje
- 1–2 lžíce medu
- sůl a pepř
Příprava
Gril v troubě rozpalte na střední výkon. Kuře nejprve vytvarujte do obrysu motýlka – vystřihněte z něj nebo ostrým nožem vyřízněte páteř, otočte ho prsíčky nahoru a rukou přitlačte k podložce. Udělejte marinádu: citronovou kůru, oregano, olej a med smíchejte v míse, osolte a opepřete. Pak marinádou potřete kuře z obou stran. Nejprve kuře grilujte 20 minut kůží dolů, pak jej otočte a grilujte dalších 35–40 minut doměkka. Chcete-li, aby se kuře co nejvíce ovonělo marinádou, naložte ho hodinu či dvě předem.