BBQ kuře

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
BBQ kuře

Ingredience

  • Vodňanské kuře o váze 1,5 kg
  • 2 lžičky citronové kůry
  • oreganové lístky
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1–2 lžíce medu
  • sůl a pepř

 

Příprava

Gril v troubě rozpalte na střední výkon. Kuře nejprve vytvarujte do obrysu motýlka – vystřihněte z něj nebo ostrým nožem vyřízněte páteř, otočte ho prsíčky nahoru a rukou přitlačte k podložce. Udělejte marinádu: citronovou kůru, oregano, olej a med smíchejte v míse, osolte a opepřete. Pak marinádou potřete kuře z obou stran. Nejprve kuře grilujte 20 minut kůží dolů, pak jej otočte a grilujte dalších 35–40 minut doměkka. Chcete-li, aby se kuře co nejvíce ovonělo marinádou, naložte ho hodinu či dvě předem.  

Objednávkové centrum