Optimalizace a inovace v procesech porcování a balení drůbežího masa.
Informace o realizaci projektu, který bude podpořen v rámci Programu rozvoje venkova na období 2014 – 2020
Společnost Vodňanská drůbež, a.s. se sídlem Radomilická 886, Vodňany II, 389 01 Vodňany, zapsána v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Českých Budějovicích, oddíl B, vložka 1953, tímto informuje, že ve výrobním areálu ve Vodňanech realizuje projekt, který bude spolufinancován Evropskou unií, prostřednictvím Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova, v rámci Programu rozvoje venkova na období 2014 - 2020.
Název projektu: Optimalizace a inovace v procesech porcování a balení drůbežího masa.
Příjemce dotace: Vodňanská drůbež, a.s., IČ: 253 96 480, Radomilická 886, Vodňany II, 389 01 Vodňany
Operační program: Program rozvoje venkova na období 2014 - 2020
Opatření: 16. Spolupráce
Podopatření: 16.2 Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií
Operace: 16.2.2 Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh
Cíl operace: Podpora inovací při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh
Místo realizace: Výrobní areál obchodní společnosti Vodňanská drůbež, a.s. ve Vodňanech
Předpokládané ukončení fyzické realizace projektu: 30. 4. 2020
Stručný popis a hlavní cíle projektu:
Projekt „Optimalizace a inovace v procesech porcování a balení drůbežího masa“ realizuje společnost Vodňanská drůbež, a.s. ve spolupráci s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze. Projekt je zaměřen na inovaci a optimalizaci výrobních procesů týkajících se výroby celého i porcovaného baleného drůbežího masa a drůbežích drobů. Cílem procesní inovace je v maximální možné míře snížit riziko kontaminace a senzorických změn u produkované balené celé drůbeže, porcovaného drůbežího masa a drůbežích drobů. Nová technologie bude instalována a nastavena tak, aby bylo v maximální možné míře využito prvků automatizace a robotizace s minimálním podílem ruční práce a minimalizací rizika porušení chladírenského řetězce. Zavedení nového procesu bude mít jednoznačně pozitivní vliv na ekonomiku obchodní společnosti, a to především díky zvýšení její konkurenceschopnosti a upevnění pozice na trhu. Obchodní společnost Vodňanská drůbež, a.s. toho dosáhne především zvýšením kvality, bezpečnosti a trvanlivosti výrobků.
Odkaz na stránky Evropské komise týkající se Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova:
http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_cs.htm