NOVINKY! Speciality z Vodňan připravené metodou Sous-vide
Máme pro vás tip na pečené kachní a kuřecí maso, které si snadno a rychle připravíte.
Co je to metoda Sous- vide?
Název metody Sous-vide je původem z francouzštiny. V překladu znamená „ve vakuu“. Tato metoda představuje vaření ve vakuu při nízké teplotě, a to až několik hodin. Jídelníček vylepší nejen v restauracích, ale i v domácnostech. Na své si přijdou navíc i zastánci zdravého životního stylu.
Příprava masa metodou Sous – vide, jak to celé probíhá:
Vakuové sáčky
Syrové kuřecí nebo kachní maso vložíme do vakuových sáčků společně a kořením.
Vakuový balicí stroj
Připravenou surovinu vložíme do vakuovacího balícího stroje, vysajeme ze sáčku vzduch a připravíme surovinu k vaření.
Tepelná úprava
Výrobek se pomalu několik hodin vaří při teplotě nižší než bod varu.
Tepelně upravené výrobky z řady pečených mas připravované metodou Sous-vide se staly velkými pomocníky v celé šíři gastronomie.
Výrobek se pomalu několik hodin vaří při teplotě nižší než bod varu.
Výhody naší řady pečených mas připravených metodou Sous-vide:
Stačí jen krátce ohřát nebo dopéct na zlatavou kůrku
Součástí balení je výpek (vlastní šťáva z masa), který můžete použít k přípravě
omáček nebo sosů, všechny výrobky z této řady jsou bez přidaných éček, nesou logo české potraviny a jsou bez lepku.
Jednotlivé porce (kachní díly) jsou kalibrované
Příprava hotového masa zabere 20 – 50 minut, záleží na vámi zvoleném výrobku
Při ohřevu dochází jen k minimálním ztrátám na váze pokrmu
Maso zůstává šťavnaté a křehké
Výrobky z této řady šetří váš čas i energii